BAUHAUS'UN 100. YILI ANISINA ULUSLARARASI AFİŞ TASARIMLARI SERGİSİ AÇILDI

01 Mayıs 2019 Çarşamba

BAUHAUS'UN 100. YILI ANISINA ULUSLARARASI AFİŞ TASARIMLARI SERGİSİ DÜZENLENDİ

BAUHAUS, 1919’da Almanya’nın Weimar şehrinde kurulan bir sanat ve tasarım okulu olarak ortaya çıkmış; daha sonra Modern tasarım anlayışının temellerini oluşturması bakımından bir disiplin olarak günümüze dek etkisini sürdürmüştür. Sanat ve tasarım alanında oldukça önemli ve kült bir yere sahip olan Bauhaus anlayışı; günümüz Sanat eğitiminde hala kullanılan ve ön koşul olarak görülen Temel Tasarım fikrini ilk oluşturan, yaratıcı ve yenilikçi tasarım anlayışını temel alan bir okul olması bakımından tüm dünya tarafından bilinmektedir. Temel amacı, Sanatla- Zanaatı birleştirmek ve disiplinleri bütünleştirmek olan Bauhaus, kapanmış olmasına rağmen fikir olarak hala büyüyen ve asla yok olmayan bir ekol olarak içinde bulunduğumuz Nisan ayı itibariyle 100. Yılını tamamlamıştır. Sanat ve tasarımda çığır açan ve Uluslararası bir niteliğe sahip olan Bauhaus akımının 100. Yılı dünya çapında farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Giresun Üniversitesi bünyesinde bulunan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü tarafından, alanında yetkin tasarımcıların ve akademisyenlerin katılımıyla ülkemizde düzenlenen “Bauhaus 100. Yıl Sergisi” bu etkinliklerden biridir.