PEDAGOJİK FORMASYON DERSLERİNİN SEÇİMİ VE KAYITLANMASI HAKKINDA

22 Eylül 2023 Cuma

Fakültemizde formasyon derslerinin seçimi 2. sınıftan itibaren başlamaktadır. Zorunlu seçmeli olmayan seçmeli derslerinin yerine, formasyon dersleri açılmış olup, öğrencilerimizin kendi bölümlerindeki seçmeli dersler yerine formasyon derslerini alabilmelerine imkan tanınmıştır. Öğrencilerimiz mezun olmadan formasyon derslerini alabileceği gibi; formasyon derslerini mezun olduktan sonraki yıl da alabilecektir. Mezun olduktan sonra formasyon derslerini almak isteyen öğrencilerimiz sertifika öğrenim ücretini ödemek zorundadır.  Mezunlar için pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına, öğrenim ücretini sertifika programında alacakları dersler ve öğretmenlik uygulaması dikkate alınarak ödemeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğrencilerin bir yarıyılda 45 AKTS'yi geçmemek kaydıyla (mezun durumunda olanlar için 48 AKTS) mezuniyetleri toplam 240 AKTS veya üzerinde olabilecektir. Ancak toplam AKTS 300'ün altında olmalıdır.