HAKKIMIZDA

Tarihsel Gelişimi

Giresun Üniversitesi 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Mart 2006 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 5467 sayılı Kanun ile kurulmuş bir yükseköğretim kurumudur. Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Görele Güzel Sanatlar Fakültesi 14 Ağustos 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Mevcut binası 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmiştir. Fakültemizde Yükseköğretim Kurulu Kararı ile Müzik Bölümü, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Grafik Tasarımı Bölümü, Resim Bölümü, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü, Cam Bölümü, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü, Seramik Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü açılmış olup, Grafik Tasarımı Bölümü, Müzik Bölümü ve Resim Bölümüne öğrenci alınmıştır.

Fakültemizde eğitim-öğretim, bilimsel ve sanatsal araştırma ve topluma hizmet fonksiyonları yürütülürken, örgüt yapısında ihtiyaç duyulan değişiklikler mevzuatlar doğrultusunda yapılmaktadır.